Kyckling- och grönsakspaj

Paj är praktisk mat och som med fördel kan förberedas. En tunn paj har dessutom fördelen att snabbt kunna värmas.

Paj är praktisk mat som går utmärkt att förbereda. Här en paj fylld med kyckling och grönsaker.

Paj är praktisk mat som går utmärkt att förbereda. Här en paj fylld med kyckling och grönsaker.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-27 06:46
Paj är praktisk mat som går utmärkt att förbereda. Här en paj fylld med kyckling och grönsaker.
Paj är praktisk mat som går utmärkt att förbereda. Här en paj fylld med kyckling och grönsaker.

För 4 personer, 1 timme

Till pajdegen:

175 g smör

4 dl vetemjöl

2 1/2 msk kallt vatten

Till fyllningen:

500 g kycklingkött

1 gul lök

1 zucchini

1 aubergine

1 gul paprika

1 vitlöksklyfta

1 msk färsk timjan

smör och rapsolja

4 ägg

2 dl grädde

2 dl mjölk

3 dl riven, lagrad ost

1 krm svartpeppar

Att äta till:

blandade blad

2–3 tomater

Gör så här:

1. Kör smör och vetemjöl till en grynig massa i matberedaren. Avsluta med vatten och kör samman till deg. Lägg svalt.

2. Skär zucchini, aubergine och paprika i mindre bitar. Finhacka den gula löken. Avsluta med att skära kycklingköttet i centimeterstora bitar. Stek allt några minuter i gryta med lika delar smör och rapsolja. Riv i vitlök. Dra grytan från värmen och tillsätt ägg, grädde, mjölk, riven ost och timjan. Peppra.

3. Kavla ut degen och klä en vid pajform, cirka 28–30 centimeter. Fördela fyllningen i pajen och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 35 minuter eller till dess den stannat helt. Servera med blandade blad och tomater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!