För 4 personer, 1 timme
Till pajdegen:
175 g smör
4 dl vetemjöl
2 1/2 msk kallt vatten
Till fyllningen:
500 g kycklingkött
1 gul lök
1 zucchini
1 aubergine
1 gul paprika
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk timjan
smör och rapsolja
4 ägg
2 dl grädde
2 dl mjölk
3 dl riven, lagrad ost
1 krm svartpeppar
Att äta till:
blandade blad
2–3 tomater
Gör så här:
1. Kör smör och vetemjöl till en grynig massa i matberedaren. Avsluta med vatten och kör samman till deg. Lägg svalt.
2. Skär zucchini, aubergine och paprika i mindre bitar. Finhacka den gula löken. Avsluta med att skära kycklingköttet i centimeterstora bitar. Stek allt några minuter i gryta med lika delar smör och rapsolja. Riv i vitlök. Dra grytan från värmen och tillsätt ägg, grädde, mjölk, riven ost och timjan. Peppra.
3. Kavla ut degen och klä en vid pajform, cirka 28–30 centimeter. Fördela fyllningen i pajen och grädda mitt i ugnen på 200 grader i 35 minuter eller till dess den stannat helt. Servera med blandade blad och tomater.