Kyckling med ingefära

Livsstil & fritid2017-11-22 06:44

Gör så här:

1. Skala och skär löken i mindre bitar. Kärna ur äpplena, låt skalet vara kvar. Skär kycklingen i bitar med 23 centimeters sida.

2. Bryn lök och äpple i lika delar smör och rapsolja. Pudra på ingefära och låt allt svettas någon minut i panna eller gryta. Ta upp lök och äppelbitar och fortsätt med kycklingbitarna. När de fått färg tillsätt vatten och grädde. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Krydda med finhackad timjan, kycklingfond och soja. Sjud 5 minuter.

3. Lägg i lök och äppelbitarna. Sjud 810 minuter till och smaka av med salt, peppar och eventuellt mer ingefära. Servera med ris och ärtor.

För 4 personer, 30 minuter 700 g benfritt kycklingkött 1 stor gul lök 2 syrliga äpplen 1 msk mald ingefära smör och rapsolja 2 dl vatten 2 dl grädde 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 4 kvistar färsk timjan 1 msk konc. kycklingfond 1 tsk kinesisk soja salt och vitpeppar Att äta till: ris ärtor 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!