Kyckling med chilisky

Kryddigt men utan att vara alltför stark är kycklingen med chilisky.

Kryddigt men utan att vara alltför stark är kycklingen med chilisky.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-03-23 10:00
Kryddigt men utan att vara alltför stark är kycklingen med chilisky.
Kryddigt men utan att vara alltför stark är kycklingen med chilisky.

För 4 personer, 15 minuter

Gör så här

1. Hacka den gula löken. Skär chilin i mindre bitar. Lägg lök, chili och kycklingkött i en kastrull. Slå på vatten och fond. Koka upp och sjud under lock i 3–4 minuter.

2. Sila av och spara vätskan. Plocka ned kycklingköttet i mindre bitar. Hetta upp en panna med höga kanter och tillsätt olja. Woka kött tillsammans med haricots verts någon minut.

3. Tillsätt tomatsås och sila över hälften av skyn från förkokningen. Koka upp, red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 2–3 minuter. Smaka av med salt och eventuellt mer peppar. Serveras med ris och blandade blad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!