Kyckling med apelsinsås

Kyckling och apelsin är en kombination som, väl tillagad, blir hur god som helst.

Kyckling med apelsin är mat med fransk inspiration.

Kyckling med apelsin är mat med fransk inspiration.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-16 06:57
Kyckling med apelsin är mat med fransk inspiration.
Kyckling med apelsin är mat med fransk inspiration.

För 4 personer, 40 minuter

4 stora kycklingfiléer

salt och vitpeppar

smör och rapsolja

Till såsen:

2 dl vatten

2 dl rödvin (eller 2 dl vatten och 1 msk rödvinsvinäger)

3 msk konc. apelsinjuice

1 1/2 msk konc. kycklingfond

1 msk kinesisk soja

1 1/2 msk majsstärkelse + 2–3 msk vatten

salt och peppar

Att äta till:

ugnsrostade potatisklyftor

färsk broccoli

tomat

1 apelsin

bladpersilja

Gör så här:

1. Skala och skär potatisarna i klyftor. Lägg dem på ett ugnsfast fat, ringla över rapsolja, salta, peppra och stek 20 minuter i ugnen på 175 grader.

2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem ett par minuter på vardera sidan i lika delar smör och rapsolja. Efterstek 20 minuter i ugnen tillsammans med potatisen. Kycklingen måste vara genomstekt.

3. Koka upp vatten, rödvin samt koncentrerad apelsinjuice och kycklingfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med tomater, lättkokt broccoli och fina klyftor av apelsin. Garnera med persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!