För 4 personer, 40 minuter
4 stora kycklingfiléer
salt och vitpeppar
smör och rapsolja
Till såsen:
2 dl vatten
2 dl rödvin (eller 2 dl vatten och 1 msk rödvinsvinäger)
3 msk konc. apelsinjuice
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 msk kinesisk soja
1 1/2 msk majsstärkelse + 2–3 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
ugnsrostade potatisklyftor
färsk broccoli
tomat
1 apelsin
bladpersilja
Gör så här:
1. Skala och skär potatisarna i klyftor. Lägg dem på ett ugnsfast fat, ringla över rapsolja, salta, peppra och stek 20 minuter i ugnen på 175 grader.
2. Salta och peppra kycklingfiléerna. Stek dem ett par minuter på vardera sidan i lika delar smör och rapsolja. Efterstek 20 minuter i ugnen tillsammans med potatisen. Kycklingen måste vara genomstekt.
3. Koka upp vatten, rödvin samt koncentrerad apelsinjuice och kycklingfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Servera med tomater, lättkokt broccoli och fina klyftor av apelsin. Garnera med persilja.