Kryddigt till lax

Livsstil & fritid2017-07-08 07:33

Gör så här:

1. Stöt rosépepparkornen lätt i mortel. Lägg i en kastrull och slå på grädde och vatten. Koka upp och strö över en matsked grönsaksbuljong i pulverform. Sjud 2-3 minuter. Slå i majstärkelse löst i vatten och låt sjuda 5 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.

2. Se till att laxen är skinn och benfri. Krydda fisken med salt och peppar och stek den i lika delar smör och rapsolja, cirka 3 minuter per sida.

3. Servera med silad eller osilad sås, blandad sallad, ris, dill och citron.

För 4 personer, 20 minuter 4 portionsbitar lax, cirka 150 g st. salt och svartpeppar smör och rapsolja Till såsen: 1 1/2 msk rosépeppar 2 dl grädde 2 dl vatten 1 msk grönsaksbuljong i pulverform 1/2 tsk vitvinsvinäger 1 msk majsstärkelse + msk vatten Att äta till: ris blandade salladsblad dill 1 citron 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!