Kryddigt och hett

Livsstil & fritid2017-09-08 07:29

Gör så här:

1. Strimla lövbiffen. Skär löken i smala klyftor, strimla purjolöken, skär paprikan och zucchinin i bitar. Hetta upp en stekpanna ordentligt och stek köttstrimlorna mycket hastigt i enbart olja. Ta upp efter en knapp minut. Sänk värmen, lägg i en smörklick och samtliga grönsaker, riven vitlök samt hackad timjan.

2. Stek på medelvärme så de mjuknar utan att bli brända. Lös upp sambal oelek och grönsaksbuljong i vattnet. Slå vätskan över grönsakerna, lägg tillbaka köttet och låt allt bli genomvarmt. Smaka av med salt och, om det behövs, peppar.

3. Servera med ris och tomater. Toppa gärna med timjan.

För 4 personer, 20 minuter 500 g lövbiff 2 gula lökar 1/2 purjolök 1 röd paprika 1 zucchini 1 vitlöksklyfta 4-5 kvistar färsk timjan 1 msk sambal oelek 2 dl vatten 1 tsk grönsaksbuljong i pulverform salt och peppar smör och rapsolja Att äta till: ris tomater 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!