Kryddigt i pannan

Livsstil & fritid2017-06-21 08:11

Gör så här:

1. Strimla fläskköttet ganska grovt. Skala och riv ingefäran. Blanda fläsk och ingefära med en halv matsked rapsolja i en skål. Skala och skär den gula löken i smala klyftor. Dela paprikan och ta bort kärnor och fäste, skär resten i bitar. Skala och strimla moroten fint.

2. Hetta upp en stekpanna med höga kanter. Slå i lite rapsolja och häll i alla grönsaker. Stek grönsakerna under omrörning någon minut.

3. Tillsätt fläskköttet med olja och ingefära. Fortsätt att steka under omrörning ett par minuter. Klicka i röd currypasta och tillsätt vinäger, socker, vatten och kycklingfond. Smaka av med fisksås eller salt. Servera rätten riktigt het, gärna toppad med färsk koriander. Ris är självskrivet tillbehör.

För 4 personer, 20 minuter 500 g färskt, skivat sidfläsk 2 msk färskriven ingefära rapsolja 1 gul lök 1 röd paprika 1 morot 100 g sockerärter 1 msk röd currypasta 1 msk vitvinsvinäger 1 msk strösocker 1 dl vatten 1 tsk konc. kycklingfond fisksås eller salt 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!