Kryddigare fläsk

Livsstil & fritid2017-08-16 08:44

Gör så här:

1. Skala och skär lökarna i klyftor. Kärna ur och skär äpplena i klyftor.

2. Skär fläsket i bitar. Stek bitarna med ytterst lite smör. Ta upp fläsket och lägg i mer smör. Stek löken några minuter på medelvärme. Tillsätt äppelbitar och curry. Vänd runt blandningen någon minut.

3. Slå på grädde och låt allt sjuda samman på svag värme i knappt fem minuter.

4. Lägg i fläsket, krydda med kardemumma, salt och svartpeppar. Toppa varje portion med en kvist bladpersilja. Kan kompletteras med stekt potatis, men då är det ingen GI-mat längre. Lättkokt blomkål är ett bättre komplement.

För 4 personer, 15 minuter 400 g rimmat fläsk 2 gula lökar 1 rödlök 3 syrliga äpplen 2 msk smör 1 tsk curry 2 dl grädde 1/2 tsk kardemumma salt och svartpeppar bladpersilja till garnering Att äta till: lättkokt blomkål 13391673Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!