Kryddigare än ärtsoppa

Livsstil & fritid2017-10-26 08:33

Gör så här:

1. Hacka selleri och gul lök. Riv det yttersta skalet från väl rengjorda limefrukter och pressa sedan ut saften. Skala och riv ingefäran. Koka upp vatten och tillsätt allt som ingår i soppgrunden. Koka 5 minuter och sila.

2. Stöt citrongräset, dra bort det yttersta lagret och hacka resen riktigt fint. Skiva svampen och hacka koriandern grovt. Rostad chilipasta kan vara svårt att få tag på, kolla i butiker med asiatisk inriktning, men kan ersättas med finhackad färsk chili.

3. Lägg citrongräs, svamp och chili i en kastrull. Slå på soppgrunden, fisksås och koka allt ett par minuter. Avsluta med koriander och räkor. Servera direkt.

För 4 personer, 20 minuter Till soppgrunden: 1 1/2 liter vatten 1 selleristjälk 1 gul lök 2 limefrukter 1 msk färskriven ingefära 3 msk konc. kycklingfond Till räksoppan: 3 msk citrongräs, finhackat 1 msk fisksås 1 msk rostad chilipasta eller finhackad färsk chili (kan minskas om man inte vill ha soppan alltför stark) 15-20 champinjoner 300 g skalade räkor 1 kruka färsk koriander 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!