Kryddig thaigryta

Livsstil & fritid2017-12-20 07:07

Gör så här:

1. Koka kycklingköttet 10 minuter i vatten smaksatt med 1–2 matskedar grön currypasta och en hönsbuljongtärning. Ta upp och bryt det i bitar. Spara spadet.

2. Skala och strimla gul lök, strimla purjolöken och chilin extra fint. Fräs lök och chili med en matsked rapsolja i vid kastrull. Slå på en burk kokosmjölk, salta med fisksås och sila i en deciliter vätska från kycklingkoket.

3. Skär gurkan i bitar och körsbärstomaterna i halvor. Vänd ned dem och smaka av med färsk koriander. Servera med ris och garnera med koriander och dekorativa rödbetsskott.

För 4 personer, 25 minuter 600 g benfritt kycklingkött 1–2 msk grön currypasta 1 tärning hönsbuljong 1 gul lök 1 bit purjolök 1 inte alltför het chili 1 msk rapsolja 1 burk kokosmjölk, 400 ml 1 msk fisksås 1/3 gurka 12 körsbärstomater 4–8 kvistar färsk koriander Att äta till: ris rödbetsskott 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!