Kryddig pasta

Livsstil & fritid2017-06-02 07:55

Gör så här:

1. Putsa och skär fläskfilén i mindre bitar. Koka upp rikligt med vatten till pastan. Finhacka den gula löken, skiva svampen och dela körsbärstomaterna i halvor. Hacka bladpersiljan.

2. Fräs lök, svamp och tomater i en matsked olja i en rymlig kastrull. Tillsätt persilja, grönpeppar, vatten, vin och fond efter någon minut. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar.

3. Stek köttbitarna i lika delar smör och rapsolja, koka pastan och bred basilikapesto på vitt lantbröd som rostas i 200 graders ugn. Servera med färsk basilika och bladpersilja.

För 4 personer, 25 minuter 500 g fläskfilé 500 g torkade pastaspiraler salt och peppar smör och rapsolja Till såsen: 1 stor gul lök 100 g champinjoner 10-12 körbärstomater 1/2 dl grovt hackad bladpersilja 1 msk grönpeppar i lag 3 dl vatten 2 dl rödvin (eller vatten) 1 1/2 msk konc. kalvfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk kinesisk soja Att äta till: ljust lantbröd basilikapesto färsk basilika eller bladpersilja 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!