Kryddig pasta med kyckling

Pasta passar lika bra till vardagslunchen som till fina festen. Se bara till att pastan har kvar en kärna med tuggmotstånd, det som italienarna kallar "al dente".

En rejält kryddad pasta sitter aldrig fel.

En rejält kryddad pasta sitter aldrig fel.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-09-13 06:51
En rejält kryddad pasta sitter aldrig fel.
En rejält kryddad pasta sitter aldrig fel.

För 4 personer, 20 minuter

500 g färsk pasta alt. 300 g torkad

400 g benfritt kycklingkött

1 gul lök

1 tsk torkad chili

smör och rapsolja

4 ägg

2 dl riven ost

2 dl mager grädde

salt och svartpeppar

Att äta till:

ärtor

blandade blad

4 tomater

persilja

Gör så här:

1. Skala och hacka den gula löken. Skär kycklingköttet i drygt centimeterstora bitar. Koka pastan i saltat vatten.

2. Fräs kyckling och lök i lika delar smör och rapsolja i en vid kastrull. Krydda med torkad chili och dra kastrullen från värmen.

3. Slå upp den färdiga pastan i durkslag och låt rinna av ordentligt. Slå därefter tillbaka pastan i kastrullen och tillsätt kyckling- och lökblandningen samt ägg, riven ost och grädde. Blanda runt över värme och dra sedan kastrullen från värmen. Smaka av med nymald svartpeppar och salt. Dekorera med persilja, blandade blad och tomater.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!