Kryddig mat

Livsstil & fritid2018-02-07 05:40

Gör så här:

1. Skär bort onödigt fett från köttet. Strimla fint. Skala och strimla den gula löken samt strimla paprikan.

2. Blanda riven ingefära med röd och grön currypasta, soja, olja, vinäger och en nypa salt.

3. Stek först köttet i enbart olja. Tillsätt lök och paprika efter någon minut och övriga grönsaker efter ytterligare någon minut. Tillsätt kryddblandningen strax därefter. Låt puttra samman en liten stund. Servera med ris och garnera med thaibasilika och bladpersilja.

För 4 personer, 20 minuter 500 g färsk fläskkött, benfri kotlettrad alt. skivad picknickbog rapsolja 1 stor gul lök 1 röd paprika 100 g haricots verts 100 g broccolibuketter 50 g sockerärter Till smaksättning: 1 tsk färskriven ingefära 1 tsk röd currypasta 1 tsk grön currypasta 1 tsk kinesisk soja 1 msk rapsolja 1 msk vitvinsvinäger salt Att äta till: ris thaibasilika bladpersilja 16731188Foto: TT.Foto: TT.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!