Kryddig currykyckling

Livsstil & fritid2017-06-09 07:56

Gör så här:

1. Skala och hacka löken grovt. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skär kycklingköttet i bitar med 2-3 centimeters sida. Tvätta händer och redskap noga efter hantering av rå kyckling.

2. Bryn kyckling, lök och curry under omrörning med 1 msk rapsolja i rymlig kastrull. Efter någon minut tillsätts paprika, vatten, grädde och fond. Låt allt sjuda sakta i 10 minuter.

3. Strö över torkad chili. Vill du har mildare smak plockar du bort chilin eller minskar mängden. Red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud grytan ytterligare i 5-6 minuter. Smaka av med salt och peppar. Serveras med ris eller pasta och garneras gärna med färsk thaibasilika.

Dan Strandqvist/TT

För 4 personer, 25 minuter 600 g benfritt kycklingkött 1 gul lök 1 msk curry 1 grön paprika 2 dl vatten 1 dl grädde 1 msk konc. kycklingfond rapsolja 1 tsk flisad, torkad chili 1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten salt och peppar Att äta till: ris eller pasta thaibasilika 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!