Krydda med kräftor

Livsstil & fritid2018-02-28 01:00

Gör så här:

1. Ta vara på kräftskal och krossa dem grovt. Fräs bitarna med smör och tomatpuré i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med vin och vatten. Koka upp och tillsätt grädde samt en fiskbuljongtärning. Låt sjuda sakta i 10 minuter. Sila och smaka av med salt och peppar.

2. Putsa laxen och dela den i fyra portionsbitar. Stek i lika delar smör och rapsolja. Salta och peppra.

3. Slå lite sås på tallrikar och lägg upp fisken. Toppa med kräftor och garnera gärna med krondill mest för utseendets skull. Kokt potatis, blandade salladsblad och citron hör också till.

För 4 personer, 35 minuter 600 g laxfilé salt och peppar smör och rapsolja Till såsen: 3 dl grovt krossade kräftskal 1 1/2 msk smör 1 msk tomatpuré 1 1/2 msk vetemjöl 1 dl torrt vitt vin 1 dl vatten 1 1/2 dl grädde 1 tärning fiskbuljong Att äta till: kokt potatis 4 stora kräftor 1 citron blandade salladsblad krondill 16731154Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!