Krydda med frukt

Livsstil & fritid2017-09-14 07:22

Gör så här:

1. Putsa och gnid köttet med salt, peppar och finhackad rosmarin. Bryn runt om i lika delar smör och rapsolja. Efterstek i ugnen på 175 grader i 1215 minuter.

2. Dela tomaterna i halvor. Lägg smör, hackad rosmarin och salt i snitten. Sätt in tillsammans med köttet när 10 minuter av stektiden återstår.

3. Skala, kärna ur och skär äpplet i bitar och hacka plommonen. Fräs med smör i en kastrull. Pudra över vetemjöl och späd med vatten, grädde och vin. Smaka av med fond och sjud 5 minuter. Salta och peppra.

Koka pasta och skiva köttet. Lägg upp pasta, därefter kött och ringla över såsen. Garnera med stekta tomathalvor, blad och rosmarin. Servera med sallad.

För 4 personer, 35 minuter 600 g fläskfilé 1 tsk hackad rosmarin salt och vitpeppar smör och rapsolja Till såsen: 2 msk smör 2 msk vetemjöl 2 dl vatten 2 dl grädde 1 dl torrt vitt vin 1 msk konc. kycklingfond 1 äpple 12 katrinplommon Att äta till: pasta blandade salladsblad ugnsstekta tomathalvor färsk rosmarin 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!