Krämiga köttbullar

Livsstil & fritid2018-01-17 06:09

Gör så här:

1. Blanda köttfärs med en pressad kokt potatis (cirka 1 deciliter), ägg, kalvfond, salt och peppar. Rulla små köttbullar. Finhacka gul lök och champinjoner.

2. Stek köttbullarna i lika delar smör och rapsolja. Vänd runt dem flera gånger. Tillsätt svamp- och lökhack och stek någon minut till. Avsluta med grädde. Låt koka samman några minuter.

3. Servera med pasta, rårörda lingon och en råkostsallad.

För 4 personer, 30 minuter 600 g blandfärs 70 procent nöt/30 procent fläsk 1 kall, kokt potatis 1 ägg 1/2 msk konc. kalvfond salt och peppar smör och rapsolja 6–8 färska champinjoner 1 liten gul lök 2 dl grädde Att äta till: pasta penne rårörda lingon råkostsallad med riven morot, finstrimlad vitkål och några droppar äppelcidervinäger 16731134Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!