För 4 personer, 50 minuter
500 g penne pasta
1 msk olivolja
500 g kassler
1 gul lök
5 dl riven ost
Till såsen:
2 msk smör
2 1/2 msk vetemjöl
5 dl mjölk, 3 %
2 dl grädde
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1–2 vitlöksklyftor
1 msk hackad färsk oregano
salt och svartpeppar
Att äta till:
4–5 tomater
isbergssallad
persilja
Gör så här:
1. Koka pastan i saltat vatten. Låt rinna av ordenligt i durkslag. Slå tillbaka till kastrullen och ringla över en matsked olivolja. Blanda väl.
2. Skär kasslern i små bitar. Skala och finhacka den gula löken. Riv osten. Fräs samman smör och vetemjöl i en kastrull. Späd med mjölk och grädde till en sås och låt sjuda 5 minuter.
3. Blanda pasta, riven ost, gul lök och kassler i pastakastrullen. Rör i pressad vitlök, oregano, kycklingfond och till sist såsen. Blanda ordentligt, salta och peppra. Tippa upp allt i ugnssäker form som gräddas 35 minuter i ugnen på 200 grader. Servera med skivade tomater, riven sallad och persilja.