För 4 personer, 30 minuter
600 g rensad strömming/färsk sill
1 tsk salt
1 dl hackad dill
1 msk dillfrö
4 msk tomatpuré
1 dl öl
3–4 tomater
1 tsk smör till formen
Att äta till:
potatismos eller kokt potatis
råkost på grovrivna morötter, finriven vitkål och lite olja och vinäger
Gör så här:
1. Lägg den rensade strömmingen i en bunke och strö över salt. Rör om och rulla strömmingen med skinnsidan utåt, börja från stjärten. Lägg dem tätt i smörad, ugnsfast form.
2. Hacka färsk dill och strö över rulladerna tillsammans med torkade dillfrön.
3. Blanda tomatpuré och öl i bunke och slå över rulladerna. Avsluta med tunna skivor färsk tomat. Täck med folie och grädda i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Servera ljummen eller kyld med kokt potatis eller potatismos och råkost.