För 4 personer, 1 timme
700 g köttfärs, 100 % nöt
1 gul lök
1 1/2 dl hackad persilja
2 vitlöksklyftor
1 1/2 msk nymalen kryddpeppar
5 stora potatisar, fast sort
2 msk rapsolja
5 tomater
4 dl vatten
2 msk tomatpuré
1 msk konc. kalvfond
salt och peppar
Att äta till:
blandade salladsblad
ris
Gör så här:
1. Skala, skiva och stek potatisarna några minuter i rapsolja. Vänd skivorna flera gånger under stekningen.
2. Skala och hacka den gula löken. Skölj persiljan och hacka den. Blanda hacket med köttfärs, riven vitlök, kryddpeppar och 1 tsk salt. Slå lite rapsolja i botten på en ugnsfast form och tryck ut köttfärsen till ett par centimeter tjockt lager i formen. Skiva tomaterna. Fördela potatis- och tomatskivor över köttfärsen.
3. Blanda tomatpuré med vatten, kalvfond, salt och peppar. Slå blandningen över, ruska formen lätt och täck den med folie. Stek mitt i ugnen i 225 grader under 30 minuter. Ta bort folien och stek i ytterligare 10-15 minuter. Serveras med blandad sallad och ris.