Kotlett utan ben

Benfri fläskkotlett med klyftade tillbehör är gott och lättlagat.

Livsstil & fritid2015-12-16 05:45

Gör så här:

1. Skala potatisen och dela dem i klyftor på längden. Sprid ut dem på en ugnsfast fat och ringla över en dryg matsked rapsolja. Salta och peppra och stek i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter.

2. Skär svamp, urkärnat äpple och gul lök i klyftor. Krydda med timjan, en riven vitlöksklyfta och stek allt i panna med lika delar smör och rapsolja cirka 5-6 minuter.

3. Koka upp vatten, vin och grädde i en kastrull. Krydda med timjan och kalvfond. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Färga såsen med sojakulör.

4. Skär köttet i grova strimlor och stek i smör och rapsolja på medelvarm panna cirka 4-5 minuter. Lägg upp svamp- och äppelgrunden på tallrikar och toppa med kött och sås. Servera klyftpotatisen till.

Till 4 personer, 35 minuter 600 g fläskkotlett utan ben salt och svartpeppar 100 g färska champinjoner 2 syrliga äpplen 1 stor gul lök 1 tsk timjan 1 vitlöksklyfta smör och rapsolja Till såsen: 2 dl vatten 1 dl rödvin 1 dl grädde 1 tsk timjan 1 msk konc. kalvfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten sojakulör Att äta till: 10 medelstora potatisar 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!