Gör så här:
1. Skala potatisen och dela dem i klyftor på längden. Sprid ut dem på en ugnsfast fat och ringla över en dryg matsked rapsolja. Salta och peppra och stek i ugnen på 200 grader i cirka 20-25 minuter.
2. Skär svamp, urkärnat äpple och gul lök i klyftor. Krydda med timjan, en riven vitlöksklyfta och stek allt i panna med lika delar smör och rapsolja cirka 5-6 minuter.
3. Koka upp vatten, vin och grädde i en kastrull. Krydda med timjan och kalvfond. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud fem minuter. Smaka av med salt och peppar. Färga såsen med sojakulör.
4. Skär köttet i grova strimlor och stek i smör och rapsolja på medelvarm panna cirka 4-5 minuter. Lägg upp svamp- och äppelgrunden på tallrikar och toppa med kött och sås. Servera klyftpotatisen till.