Korvgulasch

Korv är idag en delikatess och utbudet är nästan omöjligt att överblicka. Den som gillar kryddiga sorter och rotsaker bör inte missa den här korvgulaschen.

Korvgulasch är lättlagad vardagsmat med ordentlig smak.

Korvgulasch är lättlagad vardagsmat med ordentlig smak.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-06-13 07:30
Korvgulasch är lättlagad vardagsmat med ordentlig smak.
Korvgulasch är lättlagad vardagsmat med ordentlig smak.

För 4 personer, 25 minuter

600 g korv, blandade sorter, gärna kryddiga

3 paprikor, blandade färger

2 morötter

2 gula lökar

100 g rotselleri

100 g kålrot

1 msk rapsolja

4 dl vatten

1/2 tsk grovt krossad svartpeppar

1 1/2 msk konc. kalvfond

1 msk konc. tomatpuré

1 tsk paprikapulver

1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

salt

rivet citronskal

Att äta till:

stekt potatis

gröna bönor

Gör så här:

1. Skär korvarna och paprikorna i bitar med 3 cm sida. Skala och skiva morötterna, skala lökarna och skär dem i klyftor samt skala och skär rotselleri och kålrot i centimeterstora bitar.

2. Bryn korv, paprika, lök och rotsaker med olja i en stekgryta. Tillsätt vatten, grovkrossad svartpeppar, kalvfond, tomatpuré och paprikapulver. Koka upp och red med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt.

3. Blanda i det rivna, yttersta gula skalet från en citron. Servera med små, stekta potatisar med skalet kvar och gröna bönor.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!