Korv- och rotsaksgryta

Korv är aldrig fel, men det gäller att variera och anpassa till årstiden. Nu är det kastrull som gäller. Och framför allt - rotsaker och stora smaker.

Rotsaker, kryddig korv och på toppen en pepparrotsdipp. Gott i vinterrusket.

Rotsaker, kryddig korv och på toppen en pepparrotsdipp. Gott i vinterrusket.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-12-19 06:31
undefined
Rotsaker, kryddig korv och på toppen en pepparrotsdipp. Gott i vinterrusket.

För 4 personer, 30 minuter

600 g kryddiga korvar, gärna blandade sorter

1 gul lök

2 morötter

1/2 kålrotshuvud

5 potatisar, fast sort

1 liter vatten

2 tärningar grönsaksbuljong

1 kvist färsk timjan

2 lagerblad

salt och peppar

Till pepparrotsdippen:

1 dl crème fraiche

3 msk majonnäs

1 msk riven pepparrot

Att äta till:

ruccolasallad

Gör så här:

1. Skala och skär rotsakerna i bitar. Potatisen är den mjukaste i sällskapet och behöver bara delas i fyra bitar. Kålroten däremot delas i mindre bitar med ett par centimeters sida. Dela löken i större bitar. Koka rotsaker och lök i buljong smaksatt med timjan och lagerblad i 20 minuter. Salta och peppra.

2. Rör samman crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med fint riven pepparrot, salt och peppar.

3. Dela korvarna i bitar och lägg dem i samma kastrull som rotsakerna. Sjud 5 minuter. Fördela grytan i djupa tallrikar med hålslev och slå över buljongen. Toppa med ruccolasallad och pepparrotsdipp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!