För 4 personer, 30 minuter
600 g kryddiga korvar, gärna blandade sorter
1 gul lök
2 morötter
1/2 kålrotshuvud
5 potatisar, fast sort
1 liter vatten
2 tärningar grönsaksbuljong
1 kvist färsk timjan
2 lagerblad
salt och peppar
Till pepparrotsdippen:
1 dl crème fraiche
3 msk majonnäs
1 msk riven pepparrot
Att äta till:
ruccolasallad
Gör så här:
1. Skala och skär rotsakerna i bitar. Potatisen är den mjukaste i sällskapet och behöver bara delas i fyra bitar. Kålroten däremot delas i mindre bitar med ett par centimeters sida. Dela löken i större bitar. Koka rotsaker och lök i buljong smaksatt med timjan och lagerblad i 20 minuter. Salta och peppra.
2. Rör samman crème fraiche och majonnäs. Smaksätt med fint riven pepparrot, salt och peppar.
3. Dela korvarna i bitar och lägg dem i samma kastrull som rotsakerna. Sjud 5 minuter. Fördela grytan i djupa tallrikar med hålslev och slå över buljongen. Toppa med ruccolasallad och pepparrotsdipp.