För 4 personer, 20 minuter
2,5 dl kornris
1 tärning grönsaksbuljong
4 1/2 dl vatten
Till tabboulechen:
1/2 gurka
10–12 körsbärstomater
2 msk hackad, färsk mynta
2 msk hackad persilja
1 citron
300 g färsk, grön sparris
salt
olivolja
1 krm mild vinäger
Gör så här:
1. Koka upp vatten och buljongtärning, lägg i kornriset och sjud det 8 minuter under lock. Ta kastrullen från värmen, tillsätt olivolja och låt dra under lock ett par minuter.
2. Skär gurka och tomater i bitar. Hacka mynta och persilja. Tvätta och riv det yttersta skalet av en citron samt pressa ur saften. Blanda kornris med skurna grönsaker, örter samt citronrasp och saft. Spetsa smaken med några droppar mild vinäger och salt.
3. Sjud sparrisen ett par minuter i saltat vatten. Fördela över kornrisblandningen. Toppa med persilja och bjud blandad sallad och bröd till.