Kornristabboulech med sparris

Tabboulech brukar man göra med bulgur eller couscous. Här tar vi kornris som ger lite mer tuggmotstånd. Kornriset är förkokt vilket gör att det blir klart på ungefär 10 minuter.

Mättande tabboulech. Kornris gör tabboulechen mer mättande än couscous eller bulgur.

Mättande tabboulech. Kornris gör tabboulechen mer mättande än couscous eller bulgur.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-16 09:10
Mättande tabboulech. Kornris gör tabboulechen mer mättande än couscous eller bulgur.
Mättande tabboulech. Kornris gör tabboulechen mer mättande än couscous eller bulgur.

För 4 personer, 20 minuter

2,5 dl kornris

1 tärning grönsaksbuljong

4 1/2 dl vatten

Till tabboulechen:

1/2 gurka

10–12 körsbärstomater

2 msk hackad, färsk mynta

2 msk hackad persilja

1 citron

300 g färsk, grön sparris

salt

olivolja

1 krm mild vinäger

Gör så här:

1. Koka upp vatten och buljongtärning, lägg i kornriset och sjud det 8 minuter under lock. Ta kastrullen från värmen, tillsätt olivolja och låt dra under lock ett par minuter.

2. Skär gurka och tomater i bitar. Hacka mynta och persilja. Tvätta och riv det yttersta skalet av en citron samt pressa ur saften. Blanda kornris med skurna grönsaker, örter samt citronrasp och saft. Spetsa smaken med några droppar mild vinäger och salt.

3. Sjud sparrisen ett par minuter i saltat vatten. Fördela över kornrisblandningen. Toppa med persilja och bjud blandad sallad och bröd till.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!