Kokt torsk med svampsås

Livsstil & fritid2017-05-23 08:17

Gör så här:

1. Börja med tillbehören, som ris eller kokt potatis. Frysta ärtor får ett uppkok i såväl saltat som sockrat vatten. Skär citronen i snygga, kärnfria klyftor.

2. Skiva och stek svampen lätt i smör. Koka upp vatten och grädde i en kastrull. Tillsätt grönsaksbuljong och red av med majsstärkelse löst i vatten. Vänd ned svampen och sjud såsen i 5 minuter. Salta och peppra.

3. Se till att fisken är benfri. Vik eller rulla den med det som varit skinnsidan inåt. Lägg fisken i en kastrull och slå på vatten så att det täcker. Smula i en fiskbuljongtärning. Koka upp, sänk värmen och sjud fisken i 3 minuter under lock. Lyft upp den med hålslev och låt rinna av innan uppläggning. Garnera med persilja eller dill.

För 4 personer, 25 minuter 700 g torskfilé 1 fiskbuljongtärning Till såsen: 100 g färska champinjoner 1 msk smör 3 dl vatten 1 1/2 dl grädde 1 tsk grönsaksbuljongpulver 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten Att äta till: ris eller kokt potatis ärter citron persilja eller dill 16731137Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!