För 4 personer, 25 minuter
800 g torskfilé
salt
Till såsen:
1 pkt saffran
1 gul lök
1 fänkål
1 morot
1/2 purjolök
1 vitlöksklyfta
smör
2 dl grädde
3 dl vatten
1 msk mild vitvinsvinäger
1 fiskbuljongtärning
1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten
salt och peppar
Att äta till:
kokt potatis
Gör så här:
1. Skala morot och lök. Ta bort den hårda roten på fänkålen. Skär alla grönsaker i tunna strimlor. Fräs dem med smör i en kastrull, pressa i vitlök och tillsätt saffran.
2. Tillsätt grädde, vatten och vinäger. Lägg i en fiskbuljongtärning och koka upp. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud sakta 5 minuter. Smaka av med salt och peppar mot slutet.
3. Dela fisken i portionsbitar och lägg i kastrull. Tillsätt vatten och salt – beräkna en knapp matsked per liter. Koka upp och sjud fisken under lock 2 minuter. Fördela såsen på djupa tallrikar och toppa med väl avrunnen fisk. Servera med kokt potatis.