För 4 personer, 5 minuter
700 g torskfilé
1 tärning fiskbuljong
1 tsk salt
16 färska blåmusslor
1 msk vitvinsvinäger
1 msk hackad lök
0,5 l vatten
1 msk olivolja
Till såsen:
3 dl vätska från fiskkoket
2 dl grädde
1 msk konc. hummerfond
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
cayennepeppar
Att äta till:
kokt potatis
1 bunt grön sparris
blandade blad
citron
Gör så här:
1. Rulla torskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt och lägg tätt i en kastrull. Smula i en tärning fiskbuljong och slå på vatten så att det täcker. Salta och sjud fisken i 3 minuter under lock.
Sila av 3 deciliter vätska från fiskkoket till ny kastrull. Koka upp och tillsätt grädde och hummerfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med ytterst lite cayennepeppar.
2. Fräs lök med olivolja i kastrull, tippa i musslorna, häll i vitvinsvinäger i en halvliter vatten. Koka under lock i 3 minuter.
3. Ge sparrisen ett uppkok i saltat vatten. Låt fisken rinna av innan den läggs upp på tallrikar. Ringla sås runt och garnera med sparris, blåmusslor, blad och citron.