Kokt torsk med hummersås och musslor

Fisk kan lätt förvandlas till festmat. Några musslor med skal lyfter både smak och utseende.

Avsluta veckan med en läcker fiskrätt toppad med blåmusslor.

Avsluta veckan med en läcker fiskrätt toppad med blåmusslor.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-13 06:38
Avsluta veckan med en läcker fiskrätt toppad med blåmusslor.
Avsluta veckan med en läcker fiskrätt toppad med blåmusslor.

För 4 personer, 5 minuter

700 g torskfilé

1 tärning fiskbuljong

1 tsk salt

16 färska blåmusslor

1 msk vitvinsvinäger

1 msk hackad lök

0,5 l vatten

1 msk olivolja

Till såsen:

3 dl vätska från fiskkoket

2 dl grädde

1 msk konc. hummerfond

1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten

cayennepeppar

Att äta till:

kokt potatis

1 bunt grön sparris

blandade blad

citron

Gör så här:

1. Rulla torskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt och lägg tätt i en kastrull. Smula i en tärning fiskbuljong och slå på vatten så att det täcker. Salta och sjud fisken i 3 minuter under lock.

Sila av 3 deciliter vätska från fiskkoket till ny kastrull. Koka upp och tillsätt grädde och hummerfond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med ytterst lite cayennepeppar.

2. Fräs lök med olivolja i kastrull, tippa i musslorna, häll i vitvinsvinäger i en halvliter vatten. Koka under lock i 3 minuter.

3. Ge sparrisen ett uppkok i saltat vatten. Låt fisken rinna av innan den läggs upp på tallrikar. Ringla sås runt och garnera med sparris, blåmusslor, blad och citron.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!