För 4 personer, 25 minuter
600 g kapkummelfilé alt. torskfilé från säkra bestånd
1/2 fiskbuljongtärning
1 tsk salt
Till såsen:
1 gul lök
1 morot
1 msk tomatpuré
1 msk smör
1 msk konc. hummerfond
1/2 fiskbuljongtärning
2 dl grädde
2 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och vitpeppar
Gör så här:
1. Rulla ihop fiskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt. Lägg tätt i kastrull och slå på vatten så det precis täcker. Smula över en halv fiskbuljongtärning och en nypa salt. Sjud 2 minuter under lock och låt dra 1 minut i vätskan vid sidan av den varma plattan.
2. Fräs hackad lök, morot och tomatpuré med smör i kastrull. Tillsätt hummerfond, en halv fiskbuljongtärning, grädde, vatten och vitvinsvinäger. Koka upp och red av med majsstärkelse löst i vatten. Sjud i 5 minuter, sila, salta och peppra.
3. Låt fisken rinna av på hålslev innan den läggs upp och såsen fördelas över. Kokt potatis, varm grönsak och citron hör till.