För 4 personer, 20 minuter
800 g skinn- och benfri fiskfilé av torsk eller gös
2 fiskbuljongtärningar
8 dl vatten
3–4 kvistar färsk timjan
Till såsen:
4 dl av vattnet från fiskkoket
1 dl grädde
1 tsk mild vitvinsvinäger
1 msk majsstärkelse + 1 1/2 msk vatten
1/2 dl finhackad dill
salt och peppar
Att äta till:
räkor
kokt potatis
citron
blandad sallad
Gör så här:
1. Rulla ihop de skinn- och benfria fiskfiléerna med det som varit skinnsidan inåt. Lägg fiskarna tätt i en lagom stor kastrull. Koka upp vatten, fiskbuljong och timjan i en annan kastrull. Slå den heta vätskan varsamt över fiskarna och sjud under lock i 2 minuter. Låt fisken dra 2 minuter i buljongen vid sidan av spisen.
2. Sila av 4 deciliter vätska och koka upp med grädde och vinäger. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med dill, salt och peppar.
3. Lägg upp fisken och slå över sås. Garnera med räkor och servera med kokt potatis, citron och bladad sallad.