För 4 personer, 30 minuter
600 g kapkummelfilé
salt och hel vitpeppar
1 bit purjolök
vinäger
Till såsen:
1 dl torrt vitt vin
2 dl vatten (gärna från fiskkoket)
2 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
majsstärkelse
salt och peppar
Att äta till:
1 aubergine
olivolja
1 platta färdig smördeg
1 ägg
citron
ärtskott
potatis
Gör så här:
1. Sporra ut små "bananformade" bakverk ur smördegen som penslas med uppvispat ägg och grädda i ugnen på 225 grader i 5 minuter.
2. Dela fisken i portionsbitar och koka i saltat vatten, smaksatt med en bit purjolök, vinäger och grovt krossad vitpeppar. Normalt behöver fisken bara sjudas 2–3 minuter och vila i vätskan någon minut till för att bli klar
3. Koka upp vin, vatten och grädde med fiskbuljong. Red med majsmjöl löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.
4. Skiva och stek aubergineskivorna i olivolja. Salta efter stekning. Lägg upp i ordningen aubergine, fisk och aubergine och ringa sås över. Toppa med en fleuron (smördegsverket) per person och servera med kokt potatis, citron och grönt.