Kokt fisk med aubergine och vitvinssås

Små detaljer kan göra en hel måltid. Som att bjuda kokt fisk med en vällagad sås och goda tillbehör.

Men en aubergine, en platta smördeg och spännande ärtskott förvandlas vardagsfisken till rena festmaten.

Men en aubergine, en platta smördeg och spännande ärtskott förvandlas vardagsfisken till rena festmaten.

Foto: TT

Livsstil & fritid2018-09-29 08:22
Men en aubergine, en platta smördeg och spännande ärtskott förvandlas vardagsfisken till rena festmaten.
Men en aubergine, en platta smördeg och spännande ärtskott förvandlas vardagsfisken till rena festmaten.

För 4 personer, 30 minuter

600 g kapkummelfilé

salt och hel vitpeppar

1 bit purjolök

vinäger

Till såsen:

1 dl torrt vitt vin

2 dl vatten (gärna från fiskkoket)

2 dl grädde

1 fiskbuljongtärning

majsstärkelse

salt och peppar

Att äta till:

1 aubergine

olivolja

1 platta färdig smördeg

1 ägg

citron

ärtskott

potatis

Gör så här:

1. Sporra ut små "bananformade" bakverk ur smördegen som penslas med uppvispat ägg och grädda i ugnen på 225 grader i 5 minuter.

2. Dela fisken i portionsbitar och koka i saltat vatten, smaksatt med en bit purjolök, vinäger och grovt krossad vitpeppar. Normalt behöver fisken bara sjudas 2–3 minuter och vila i vätskan någon minut till för att bli klar

3. Koka upp vin, vatten och grädde med fiskbuljong. Red med majsmjöl löst i vatten och sjud 5 minuter. Salta och peppra.

4. Skiva och stek aubergineskivorna i olivolja. Salta efter stekning. Lägg upp i ordningen aubergine, fisk och aubergine och ringa sås över. Toppa med en fleuron (smördegsverket) per person och servera med kokt potatis, citron och grönt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!