Kinamat från egen spis

Livsstil & fritid2017-10-11 07:22

Gör så här:

1. Skär köttet i mindre bitar. Blanda soja och socker och slå över. Skär även paprika, lök, salladslök och tomater i bitar och lägg i en skål för sig.

2. Koka upp vatten och tillsätt kycklingfond, sherry, soja, vinäger och socker. Red med majsstärkelse. Sjud sakta i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och eventuellt mer vinäger eller socker beroende på hur stark man vill ha såsen.

3. Stek köttet 3-4 minuter i rapsolja. Tillsätts grönsakerna och allt får steka ytterligare ett par minuter. Avsluta med att slå den förberedda såsen över allt. Lägg upp och servera ris och blandade blad till.

För 4 personer, 35 minuter 400 g benfri kotlettrad 1 paprika 1 gul lök 1 knippa salladslök 2-3 tomater 1 tsk socker 1 msk soja rapsolja Till såsen: 3 dl vatten 1 tsk konc. kycklingfond 1 msk sherry (kan uteslutas) 1 msk soja 1 msk vinäger 1 msk socker salt och peppar majsstärkelse Att ta till: ris blandade salladsblad 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!