Kerstins recept på kaffejojo

I församlingsgården på Skellefteå landsförsamling kan man avnjuta fika en gång i veckan. Kakbuffén är dignande, här får du receptet på en av kakorna.

Här ser man Kerstins kakbuffé. Jojo-kakorna som hon ger receptet på, ligger till vänster om kärleksmumsen. Foto: Roine Sandlén.

Här ser man Kerstins kakbuffé. Jojo-kakorna som hon ger receptet på, ligger till vänster om kärleksmumsen. Foto: Roine Sandlén.

Foto: Foto: Yvonne Rönngren

Livsstil & fritid2014-10-15 08:00

En normal onsdag kan man för fem eller tio kronor vardera, njuta av:

banankaka

skumraketer

hallongrottor

kubbar

kardemummabullar med rabarberfyllning

wienerbröd,

kaffejojo

chokladrutor

munkar

vaniljsockerkaka.

Det mesta bakas av husmor Kerstin Åhman, men några av sorterna var köpta.

Här är Kerstins recept på kaffejojo:

250 g rumsvarmt smör

1 dl socker

2 msk honung

5 dl vetemjöl

Kaffekräm:

200 g smör

1 dl florsocker

2 tsk vaniljsocker

2 äggulor

2 msk starkt kaffe

Lägg smör, socker, honung och mjöl i mixer och mixa till en deg. Rulla degen till en rulle som är cirka 4 cm i diameter. Rulla in i plastfolie och lägg en timme i kyl.

Skär degen i 20 skivor. Grädda på bakplåtspapper mitt i ugnen i 200 grader cirka 10 minuter. Låt kakorna kallna

Rör alla ingredienser till kaffekrämen till en jämn smet. Bred krämen på hälften av kakorna och lägg samman. Pudra på florsocker före servering.

Här ser man Kerstins kakbuffé. Jojo-kakorna som hon ger receptet på, ligger till vänster om kärleksmumsen. Foto: Roine Sandlén.
Här ser man Kerstins kakbuffé. Jojo-kakorna som hon ger receptet på, ligger till vänster om kärleksmumsen. Foto: Roine Sandlén.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!