Kasslerwok med sojasås

Kassler är lättlagad mat som lätt kan bli lite tråkig – om man inte gör något roligt av den. Som en wokpanna till exempel.

Lagom kryddigt och snabbt på bordet är tilltalande egenskaper hos kasslerwoken.

Lagom kryddigt och snabbt på bordet är tilltalande egenskaper hos kasslerwoken.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-04-05 09:22
Lagom kryddigt och snabbt på bordet är tilltalande egenskaper hos kasslerwoken.
Lagom kryddigt och snabbt på bordet är tilltalande egenskaper hos kasslerwoken.

För 4 personer, 25 minuter

600 g kassler i bit

1 rödlök

1 påse wokgrönsaker, ca 550 g

1 stånd färsk broccoli

100 g frysta haricots verts

salt

rapsolja

Till såsen:

1 dl kinesisk soja

1 dl thailändsk chilisås

1 msk vitvinsvinäger

2 msk socker

1 dl vatten

Att äta till:

ris

Gör så här:

1. Dra bort eventuellt nät från kasslern och skär köttet i tunna strimlor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär broccolin i små buketter. Ge dem ett uppkok i saltat vatten.

2. Koka upp soja, chilisås, socker, vinäger och vatten. Såsen behöver bara kokas upp, inget mer.

3. Stek kassler och rödlök några minuter i rapsolja. Ta upp och håll varmt under folie. Fortsätt att snabbsteka de färdiga wokgrönsakerna. Tillsätt broccolibuketter, haricots verts, kassler och rödlök efter någon minut. Salta lätt. Lägg upp och ringla lite sås över. Servera resten av såsen separat. Ris är snudd på självklart tillbehör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!