För 4 personer, 25 minuter
600 g kassler i bit
1 rödlök
1 påse wokgrönsaker, ca 550 g
1 stånd färsk broccoli
100 g frysta haricots verts
salt
rapsolja
Till såsen:
1 dl kinesisk soja
1 dl thailändsk chilisås
1 msk vitvinsvinäger
2 msk socker
1 dl vatten
Att äta till:
ris
Gör så här:
1. Dra bort eventuellt nät från kasslern och skär köttet i tunna strimlor. Skala och skär rödlöken i tunna klyftor. Skär broccolin i små buketter. Ge dem ett uppkok i saltat vatten.
2. Koka upp soja, chilisås, socker, vinäger och vatten. Såsen behöver bara kokas upp, inget mer.
3. Stek kassler och rödlök några minuter i rapsolja. Ta upp och håll varmt under folie. Fortsätt att snabbsteka de färdiga wokgrönsakerna. Tillsätt broccolibuketter, haricots verts, kassler och rödlök efter någon minut. Salta lätt. Lägg upp och ringla lite sås över. Servera resten av såsen separat. Ris är snudd på självklart tillbehör.