För 4 personer, 50 minuter
700 g fläskkarré i bit
2 gula lökar
1 påse frysta rotfrukter, ca 550 g
1 burk passerade tomater, ca 350 g
1 vitlöksklyfta
2 dl rödvin (om man vill)
1 1/2 msk konc. kalvfond
1/2 kruka färsk timjan
salt och vitpeppar
maizena till redning
rapsolja och smör
Att äta till:
kokt potatis
vitkålssallad
Gör så här:
1. Skär köttet i strimlor med drygt 1 centimeters sida. Skala och hacka de gula lökarna. Hacka timjan grovt.
2. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i stekgryta. Tillsätt hackad gul lök, pressa i vitlöken och efter någon minut även rotfrukter, passerade tomater, rödvin, kalvfond och timjan. Koka upp och sjud grytan 20 minuter.
3. Kolla att köttet hunnit bli mört. Red med maizena löst i vatten och smaka av med salt och vitpeppar. Låt grytan dra 5 minuter efter avredning och servera med kokt potatis och vitkålssallad.