Karrégryta

Alla fläskkarréer behöver inte hamna på grillen. Inte ens på sommaren. Varför inte koka en mustig gryta att samla familjen kring i helgen?

Snabba grytan. Fläskkarré i strimlor gör att grytan inte behöver koka i evigheter.

Snabba grytan. Fläskkarré i strimlor gör att grytan inte behöver koka i evigheter.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-08-25 08:50
Snabba grytan. Fläskkarré i strimlor gör att grytan inte behöver koka i evigheter.
Snabba grytan. Fläskkarré i strimlor gör att grytan inte behöver koka i evigheter.

För 4 personer, 50 minuter

700 g fläskkarré i bit

2 gula lökar

1 påse frysta rotfrukter, ca 550 g

1 burk passerade tomater, ca 350 g

1 vitlöksklyfta

2 dl rödvin (om man vill)

1 1/2 msk konc. kalvfond

1/2 kruka färsk timjan

salt och vitpeppar

maizena till redning

rapsolja och smör

Att äta till:

kokt potatis

vitkålssallad

Gör så här:

1. Skär köttet i strimlor med drygt 1 centimeters sida. Skala och hacka de gula lökarna. Hacka timjan grovt.

2. Bryn köttet i lika delar smör och rapsolja i stekgryta. Tillsätt hackad gul lök, pressa i vitlöken och efter någon minut även rotfrukter, passerade tomater, rödvin, kalvfond och timjan. Koka upp och sjud grytan 20 minuter.

3. Kolla att köttet hunnit bli mört. Red med maizena löst i vatten och smaka av med salt och vitpeppar. Låt grytan dra 5 minuter efter avredning och servera med kokt potatis och vitkålssallad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!