För 4 personer, 20 minuter
1 färskt vitkålshuvud
1 rödlök
300 g benfritt kycklingkött
smör och rapsolja
2 msk konc. kycklingfond
1 tsk stött eller mald kummin
12 dl vatten
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
1 msk kinesisk soja
salt och peppar
Att äta till:
persilja
ugnsrostat bröd (med eller utan vitlök)
Gör så här:
1. Dela vitkålshuvudet och ta bort rotstocken. Skär kålen i bitar med några centimeters sida. Skala och strimla rödlöken. Skär kycklingköttet i mindre bitar. Avsluta med att tvätta händer och redskap som varit i kontakt med den råa kycklingen.
2. Bryn kål, lök och kyckling i lika delar smör och rapsolja i en rymlig kastrull. Kålen mjuknar ganska snabbt och därefter tillsätts vatten och allt får koka upp.
3. Smaka av med fond och kummin. Sjud soppan sakta i 5 minuter. Red av med majsstärkelse löst i vatten och låt soppan sjuda ytterligare i 5 minuter. Smaka av med soja, salt och peppar. Bjud soppan med ugnsrostat bröd som, om man vill, först doppas i olja smaksatt med riven vitlök. Dekorera med persilja.