För 4 personer, 1 timme
600 g lammfärs
1 gul lök
2 syrliga äpplen
1/4 vitkålshuvud
5 dl vatten
1 1/2 msk konc. kycklingfond
1 tsk vitvinsvinäger
2 msk sirap
smör och rapsolja
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis
grönsaker
lingonsylt
Gör så här:
1. Strimla kålen och lägg dem i en stor kastrull med lika delar smör och rapsolja. Fräs 10–15 minuter, så att kålen blir blank och mjuk.
2. Koka upp en halv liter vatten och tillsätt kycklingfond. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda samman köttfärs med lök, äpple, vinäger, salt och peppar, och fördela i en ugnsfast form. Täck med kål, ringla över sirap och avsluta med att slå på buljong. Vätskan ska gå upp till halva puddingens höjd.
3. Grädda 35–40 minuter i ugnen på 200 grader. Servera med kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.