Kålpudding med lammfärs och äpple

Lammkött hör årstiden till. Här ett lättlagat recept på kålpudding fylld med syrligt äpple och lammfärs.

Syrligt äpple ger kålpuddingen extra fin smak.

Syrligt äpple ger kålpuddingen extra fin smak.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-11-29 06:44
Syrligt äpple ger kålpuddingen extra fin smak.
Syrligt äpple ger kålpuddingen extra fin smak.

För 4 personer, 1 timme

600 g lammfärs

1 gul lök

2 syrliga äpplen

1/4 vitkålshuvud

5 dl vatten

1 1/2 msk konc. kycklingfond

1 tsk vitvinsvinäger

2 msk sirap

smör och rapsolja

salt och vitpeppar

Att äta till:

kokt potatis

grönsaker

lingonsylt

Gör så här:

1. Strimla kålen och lägg dem i en stor kastrull med lika delar smör och rapsolja. Fräs 10–15 minuter, så att kålen blir blank och mjuk.

2. Koka upp en halv liter vatten och tillsätt kycklingfond. Skala och hacka löken. Skala, kärna ur och riv äpplena grovt. Blanda samman köttfärs med lök, äpple, vinäger, salt och peppar, och fördela i en ugnsfast form. Täck med kål, ringla över sirap och avsluta med att slå på buljong. Vätskan ska gå upp till halva puddingens höjd.

3. Grädda 35–40 minuter i ugnen på 200 grader. Servera med kokt potatis, lingonsylt och grönsaker.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!