Kalla, fast ändå heta

Livsstil & fritid2017-08-04 08:28

Gör så här:

1. Skala räkorna. Blanda marinaden av rapsolja, chilisås och sambal oelek. Med en matsked sambal oelek blir marinaden ganska mild men ändå påtagligt kryddig. Med två matskedar får man en riktigt het marinad. Vänd ned räkorna och låt skålen stå i rumstemperatur i 30 minuter.

2. Koka pastan i saltat vatten så den har kvar lite tuggmotstånd. Slå upp den färdiga pastan i ett durkslag och se till att den rinner av ordentligt. Tippa tillbaka pastan i kastrullen och ringla över en matsked olivolja. Krydda med svartpeppar direkt från kvarn.

3. Fördela pastan i djupa tallrikar. Toppa med chiliräkor som serveras rumstempererade.

Redan kokade skaldjur ska aldrig kokas en gång till. Det slutar ofelbart med att de drar ihop sig och blir trista. Här bjuder vi räkorna kalla, fast ändå heta av sin kryddiga omgivning. För 4 personer, 1 timme (inklusive skalning och marinering) 1 kg oskalade räkor 1 dl rapsolja 1 1/2 dl chilisås på tomatgrund 1-2 msk sambal oelek Att äta till: pasta olivolja svartpeppar blandade salladsblad 16731142Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!