För 4 personer, 45 minuter
600 g kalkonfilé
2 msk vetemjöl
salt och peppar
smör och rapsolja
Till såsen:
3 dl vatten
2 dl grädde
2 1/2 msk konc. kycklingfond
1 msk kinesisk soja
2 msk majsstärkelse + 3–4 msk vatten
salt och vitpeppar
Att äta till:
600 g sötpotatis
500 g butternutpumpa
1 rödlök
1 krm strösocker
1 tsk flisad chili
2 msk rapsolja
Gör så här:
1. Skala sötpotatisarna och skär dem i tjocka stavar. Klyv pumpan, skeda ut kärnhuset, skär bort skalet och skär pumpaköttet i centimeterbreda klyftor. Skala och skär rödlöken i klyftor. Varva allt i en långpanna tillsammans med chiliflisor, rapsolja, socker och salt. Rosta i ugnen på 200 grader i 30-35 minuter.
2. Salta, peppra och vänd kalkonfilén i vetemjöl. Bryn runt om i lika delar smör och rapsolja. Efterstek under lock på låg värme i 10–12 minuter. Låt det färdiga köttet vila några minuter innan det skivas upp.
3. Koka upp vatten, grädde, fond och soja. Red med majsstärkelse löst i vatten och låt sjuda sakta i 5 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.