Kål i skål

Livsstil & fritid2017-06-05 07:56

Gör så här:

1. Strimla kålen ganska fint. Skär ned blomkål och broccoli i mindre buketter. Skala och hacka den gula löken fint.

2. Fräs lökhacket med smör i rymlig gryta. Tillsätt de tre kålsorterna och slå på 12 deciliter vatten samt rör ned grönsaksbuljongpulvret. Låt allt koka upp, tillsätt majsstärkelse löst i vatten och sänk värmen så att soppgrunden bara sjuder sakta i 10 minuter, hela tiden utan lock.

3. Tillsätt hackad bladpersilja, riven vitlök och grädde. Låt soppan sjuda någon minut till och smaka av med salt och vitpeppar.

För 4 personer, 20 minuter 1/3 huvud savoykål eller färsk vitkål 250 g broccoli 250 g blomkål 1 gul lök 1 msk smör 12 dl vatten 2 msk grönsaksbuljongpulver 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 dl hackad bladpersilja 1 vitlöksklyfta 2 dl grädde, gärna mager salt och vitpeppar 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!