Kål i gratängen

Livsstil & fritid2017-03-31 07:09

Gör så här:

1. Strimla och ge vitkålen ett uppkok i saltat vatten, torka den med ren handduk. Blanda med skalad och skivad potatis, skivad gul lök och riven vitlök i smord ugnsfast form. Salta, peppra och slå på grädden. Grädda i ugnen på 175 grader i cirka 50 minuter.

2. Koka upp vatten, vin och fond. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud i 5 minuter. Tillsätt soja. Salta och peppra.

3. Putsa och krydda köttet med salt, peppar och timjan. Bryn runt om i lika delar smör och rapsolja. Efterstek på låg värme i 4-5 minuter med flera vändningar. Ta upp och låt vila i 5 minuter innan det skivas upp. Servera med gratäng och broccolibuketter.

För 4 personer, 1 timme 600 g lammytterfilé 1 krm mortelstött timjan salt och vitpeppar Till gratängen: 600 g fast potatis 400 g färsk vitkål 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk salt 1 krm vitpeppar 5 dl mager grädde Till skyn: 3 dl vatten 1 dl rödvin 1 msk konc. kalvfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten 1 msk soja Att äta till: broccolibuketter 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!