Italienskt i grytan

Livsstil & fritid2017-10-27 08:33

Gör så här:

1. Skala och hacka löken fint. Skär paprikan i mindre bitar. Skär kycklingköttet i bitar med cirka 3 centimeters sida.

2. Bryn kycklingbitarna en dryg minut i lika delar smör och rapsolja. Lägg bitarna i en kastrull. Ge lök och paprikabitar en snabb vändning i stekpannan innan de gör sällskap med kycklingen i kastrullen. Tillsätt timjan, krossade tomater och fond. Koka upp och sjud i 10 minuter.

3. Red med majsstärkelse löst i vatten. Låt sjuda några minuter till innan den serveras med kokt potatis och lättkokt blomkål. Garnera gärna med färsk oregano.

För 4 personer, 25 minuter 600 g benfritt kycklingkött 1 gul lök 1 grön paprika 1 tsk torkad timjan 500 g krossade tomater 1 msk konc. kycklingfond 1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten smör och rapsolja salt och peppar Att äta till: kokt potatis lättkokt blomkål färsk oregano 16731138Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!