Italiensk fläskfilépanna

Massor av stekta eller grillade grönsaker, fläskfilé i skivor och en lätt vitlöksdoftande rödvinssky är härlig mat under sommarsäsongen. Servera med bröd och komplettera med potatis eller pasta.

Den italienskt inspirerade fläskfilépannan bjuds med massor av lök och grönsaker.

Den italienskt inspirerade fläskfilépannan bjuds med massor av lök och grönsaker.

Foto: Dan Strandqvist

Livsstil & fritid2018-06-20 07:10
Den italienskt inspirerade fläskfilépannan bjuds med massor av lök och grönsaker.
Den italienskt inspirerade fläskfilépannan bjuds med massor av lök och grönsaker.

För 4 personer, 45 minuter

600 g fläskfilé

4–5 tomater

2 färska gula lökar

2 färska rödlökar

1 gul paprika

1 röd paprika

1 grön paprika

1 zucchini

bladpersilja

olivolja

salt och peppar

Till skyn:

2 dl rödvin

1 dl vatten

1 vitlöksklyfta

1 dl hackade persiljestjälkar

1 msk konc. kalvfond

1/2 msk majsstärkelse + 1 msk vatten

Att äta till:

ljust matbröd

Gör så här:

1. Putsa och skär fläskfilén i 2 centimeter tjocka skivor. Banka ut köttet med köttklubba. Skala och skär lökarna i klyftor samt tomater och zucchini i skivor och paprikorna i bitar.

2. Koka upp vin och vatten till skyn. Red med majsstärkelse löst i vatten och lägg i hackad vitlök, persiljestjälkar samt tillsätt kalvfond. Låt sjuda 5 minuter och sila. Salta och peppra.

3. Pensla kött och grönsaker med olivolja och lägg dem på grillen eller i stekpannan. Varva allt i vid panna eller på uppläggningsfat. Ringla över skyn och garnera med persilja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!