För 4 personer, 4 isterband
1 stor gul lök
10-12 kokta potatisar av fast sort
salt och peppar
smör och rapsolja
Att äta till:
4 ägg
inlagda rödbetor
blandade blad
Gör så här:
1. Snitta upp isterbanden och skrapa ut innehållet. Det går lättast med en vanlig matsked. Hacka grovt. Skala och hacka en gul lök ganska fint. Skär ned potatisarna i drygt centimeterstora tärningar.
2. Hetta upp en stor stekpanna och stek potatisen i lika delar smör och rapsolja så den blir varm och får vacker färg. Ta upp och håll varm. Stek därefter isterband och lök 3–4 minuter. Lägg tillbaka potatisen och blanda varsamt. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Stek äggen. Lägg upp isterbandsblandningen och toppa med ägg. Inlagda rödbetor och blandade salladsblad smakar gott till.