Isterband med stuvad potatis

Livsstil & fritid2017-07-26 08:27

Gör så här:

1. Stick små hål lite här och där på isterbanden. Knivspets eller sticka är bra redskap. Lägg isterbanden direkt på ugnsfast fat och sätt in i 160 graders ugn. Beräkna stektiden till 20-25 minuter.

2. Skala och skär potatisarna i 3 centimeter stora bitar. Koka potatisbitarna i lättsaltat vatten i cirka 12-15 minuter eller till dess att de är mjuka utan att falla sönder. Slå av vattnet så att potatisbitarna inte efterkokar.

3. Koka upp mjölk och red av med majsstärkelse löst i vatten till stuvning. Smaka av med grönsaksbuljong i pulverform, hackad persilja, salt och peppar. Vänd ned de avrunna potatisbitarna och avsluta med en smörklick. Servera med inlagda rödbetor och rädisor.

För 4 personer, 30 minuter 4 rejäla isterband 10-12 potatisar av fast sort 8 dl mjölk 2 msk smör 2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten 4 msk finhackad persilja 1 msk grönsaksbuljong i pulverform salt och peppar Att äta till: inlagda rödbetor 16731136Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!