Indisk sallad

Livsstil & fritid2017-03-10 07:07

Gör så här:

1. Krydda kycklingköttet med tandoorikrydda och salt. Stek i enbart rapsolja i stekpanna med lock. Beräkna stektiden till 8 minuter i medelvarm panna med en eller flera vändningar. Kontrollera att det är genomstekt. Låt svalna.

2. Riv gurkan till raitan grovt. Blanda med naturell yoghurt. Smaksätt med finhackad färsk mynta, pressad lime, salt och svartpeppar. Ställ svalt.

3. Skär ned kycklingköttet och salladsgrönsakerna i mindre bitar. Lägg grönsakerna som grund på tallrikar eller i portionsskålar och toppa med kyckling. Servera raitan i separat skål.

För 4 personer, 20 minuter 500 g benfritt kycklingkött 1 tsk färdig tandoorikrydda 1 krm salt 1 msk rapsolja Att äta till: 4 tomater 1/2 gurka 2-3 stjälkar blekselleri 12-15 rädisor blandade blad, gärna med inslag av ruccola Till raitan: 2 dl naturell yoghurt 1/2 gurka 1 lime 1 vitlöksklyfta 10 blad färsk mynta 1/2 krm salt 1 nya mald svartpeppar 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!