Indisk lax

Livsstil & fritid2018-01-23 05:45

Gör så här:

1. Strimla laxen i bitar med en dryg centimeters sida. Dela äpplena och ta bort kärnhusen. Skalet kan vara kvar. Skala och hacka rödlöken grovt. Skölj och strimla purjolöken.

2. Fräs rödlök, äpplen och purjolök med rapsolja i kastrull. Tillsätt curry och lax. Vänd runt så kryddningen fastnar på fisken och tillsätt först därefter vatten och grädde.

3. Smaksätt med kycklingfond (ja, den är godare än fiskfond i det här sammanhanget) och koka upp. Red lätt med majsstärkelse löst i vatten och sjud 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med ris eller nudlar.

För 4 personer, 30 minuter 500 g laxfilé 2 syrliga äpplen 2 rödlökar 1/2 purjolök 1 1/2 msk curry 2 msk rapsolja 3 dl vatten 2 dl grädde 1 msk konc. kycklingfond salt och peppar maizena till redning Att äta till: ris eller nudlar 16731150Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!