För 4 personer, 30 minuter
600 g benfritt kycklingkött
1 gul lök
1 tsk curry
salt och peppar
rapsolja
500 g krossade tomater
1 msk konc. kycklingfond
1 tsk garam masala
1 tsk timjan
1 krm malen koriander
1 krm malen spiskummin
Att äta till:
ris
små tomater
persilja
Gör så här:
1. Skär kycklingen i bitar med cirka 3 centimeters sida. Skala och hacka löken grovt. Sätt på riset redan nu, för maten i övrigt går snabbt att laga.
2. Hetta upp en rymlig stekpanna, slå i lite rapsolja och lägg i kycklingbitar samt hackad lök. Krydda med curry, salt och vitpeppar. Vänd runt några gånger så köttet får färg. Lägg över allt i en kastrull.
3. Tillsätt krossade tomater, fond, garam masala, timjan, koriander och spiskummin. Låt koka upp och sedan sjuda sakta i 10 minuter. Smaka av med salt och eventuellt vitpeppar mot slutet. Servera med ris, små tomater och strö över persilja.