Indisk gryta

Livsstil & fritid2017-05-17 08:07

Gör så här:

1. Skär gul lök och äpple i bitar. Skär kycklingköttet i bitar med 2-3 cm sida.

2. Fräs lök- och äpple med rapsolja i rymlig kastrull. Pudra över curry och spiskummin och fräs en dryg minut. Vänd ned kycklingbitarna.

3. Tillsätt vatten, yoghurt och kycklingfond. Lägg i två små kanelstänger, ingefära, chili och mango chutney. Koka upp och sjud 10 minuter. Red med majsstärkelse löst i vatten och sjud ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar, om det behövs.

Klyv och skär vanlig gurka i drygt centimetertjocka skivor. Vänd ned gurkan i grytan och ta ur kanelstängerna. Servera med ris.

För 4 personer, 25 minuter 600 g benfritt kycklingkött 1 gul lök 1 äpple 1 tsk curry 1 tsk mald spiskummin rapsolja 3 dl vatten 3 dl kokbar yoghurt 1 1/2 msk konc. kycklingfond 2 kanelstänger 1 msk riven, färsk ingefära 1/2 tsk finhackad chili 3 msk mango chutney 1 1/2 msk majsstärkelse + 3 msk vatten salt och peppar Att äta till: ris gurka 16731138Foto: Dan Strandqvist.Foto: Dan Strandqvist.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!