För 4 personer, 35 minuter
2 kokta humrar, cirka 400 gram styck
Till såsen:
1 gul lök
1 liten morot
2 tomater
1 msk olivolja
1 msk chilisås
1 msk ljus fransk senap
4 msk vitt vin
1 msk vitvinsvinäger
2 dl grädde
2 msk hackad färsk dragon
1 msk majsstärkelse + 2 msk vatten
salt och vitpeppar
2 msk färskriven parmesanost
Att äta till:
4 skivor vitt bröd
1 citron
200 g champinjoner
sallad
Gör så här
1. Klyv humrarna. Plocka bort magsäcken som sitter längst fram. Plocka ut allt kött. Glöm inte klorna! Spara på skalen.
2. Hacka lök och morot. Lägg tomaterna snabbt i hett vatten, ta bort skalet och kör tomatköttet fint i mixer. Fräs lök, morot och mixad tomat med olivolja i en kastrull. Klicka i tomatbaserad chilisås och fransk senap. Späd med vitt vin och vinäger och låt sjuda någon minut. Tillsätt grädde och finhackad färsk dragon. Red med majsstärkelse löst i vatten till stuvning och sjud mycket sakta i 6–7 minuter. Smaka av med salt och vitpeppar.
3. Blanda hummerköttet i stuvningen och fördela sedan i rengjorda hummerskal. Strö över färskriven parmesanost och gratinera 7 minuter i ugnen, 225 grader.
4. Servera med rostat vitt bröd, stekt svamp, sallad och citron.