Höstig finlax

Livsstil & fritid2017-10-28 08:33

Gör så här:

1. Skala och skär rotsakerna i bitar med någon centimeters sida. Sprid ut rotsaksbitarna i en ugnsfast form och ringla över ett par matskedar rapsolja. Vänd runt bitarna och avsluta med ett par nypor flingsalt samt vitpeppar. Sätt in formen i mitten av ugnen på 200 grader och rosta i 1520 minuter.

2. Se till att laxen är skinn- och benfri. Stek i lika delar smör och rapsolja, först med det som var skinnsidan mot pannan en dryg minut, sedan med köttsidan mot pannan i 23 minuter på något lägre värme. Salta och peppra båda sidor.

3. Lägg upp rotsaker och toppa med laxen, med den finare köttsidan uppåt. Riv det yttersta skalet från två av limefrukterna och strö över. Garnera med färsk koriander. Servera med ris eller pressad potatis samt blandade blad och limeklyftor.

För 4 personer 700 g putsad laxfilé 3 inte alltför grova morötter 3 gulbetor 3 polkabetor 1 liten kålrot 1/2 kruka färsk koriander 3 fina limefrukter smör och rapsolja flingsalt och vitpeppar Att äta till: ris eller pressad potatis 1 påse blandade salladsblad 23431650Foto: TT Redigering 1.Foto: TT Redigering 1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!